Politika privatnosti

 

OPG Vukušić Lavandin poštuje Vašu privatnost i Vaša prava. Ova politika privatnosti u skladu je sa Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka.

 

ŠTO JE OPĆA UREDBA O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA (GDPR).

To je Uredba (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka. U svim državama Europske unije (tako i u Republici Hrvatskoj) primjenjuje se od 25. svibnja 2018. godine.

 

NAŠA NAČELA ZAŠTITE VAŠE PRIVATNOSTI

- Prikupljamo samo neophodne kontakt podatke koje su nužni za međusobnu komunikaciju,

- Vaše dobivene podatke obrađujemo samo uz Vašu privolu,

- Podatke koristimo samo za onu svrhu za koju imamo Vašu privolu,

- Ne prodajemo, ne posuđujemo i ne dijelimo Vaše podatke,

- Vaše podatke ne šaljemo trećim stranama bez Vaše privole,

- Vaše podatke čuvamo samo dok je potrebno. Nakon toga ih brišemo,

- Provjeravamo sigurnost Vaših podataka.

 

PODACI O VODITELJU OBRADE

Voditelj obrade Vaših osobnih podataka na ovoj web stranici je OPG Vukušić Lavandin (Mate Vukušić)

Kontakt podaci voditelja obrade Vaših osobnih podataka:

OPG Vukušić Lavandin

Vlasnik: Mate Vukušić

Vinka Belobrka 72

33 000 Virovitica

+385 98 758 688

mate@vukusic-lavandin.eu 

 

KAKO I KOJE VAŠE PODATKE PRIKUPLJAMO

- izravno od strane korisnika ove web stranice. Povremeno prikupljamo samo neophodne podatke (ime, e-mail adresa, broj telefona, korisnička poruka).

- pomoću kolačića (cookies)

- automatski (kroz serverske logove) - podaci koji su automatski generirani. Serverski logovi Vas ne mogu identificirati kao određenu osobu.

 

SVRHA OBRADE OSOBNIH PODATAKA

Svrha obrade je međusobna komunikacija. Najčešće je to odgovaranje na Vaše upite putem kontakt forme na ovoj web stranici, putem e-maila ili telefonom.

 

PRAVNA OSNOVA ZA OBRADU PODATAKA

Pravna osnova za obradu osobnih podataka na ovoj web stranici je Vaša privola (privola ispitanika).

 

KAKO ĆEMO KORISTITI VAŠE PODATKE

Vaše podatke koristit ćemo za potrebe međusobne komunikacije, te za uspostavljanje zajedničke suradnje. Moguće je korištenje osobnih podataka i za statističke potrebe ove web stranice. Važno je da znate da ćemo Vaše podatke koristiti samo za svrhu za koju od Vas dobijemo privolu. Isto tako, tu privolu možete u svako doba povući, te ćemo istog trenutka prestati s obradom.

 

KOLIKO DUGO ČUVAM PODATKE

Podatke čuvamo samo dok postoji potreba za obradu podataka. Nakon toga ih brišemo.

 

SVA VAŠA PRAVA

Kada na ovoj web stranici ostavite svoje osobne podatke imate slijedeća prava:

PRAVO NA TRANSPARENTNOST – Imate pravo znati naš identitet, naše kontakt podatke, svrhu obrade Vaših podataka, pravnu osnovu obrade, razdoblje pohrane itd. Možete poslati pisani zahtjev i mi ćemo Vam poslati odgovor na sva Vaša pitanja u vezi Vaših podataka.

PRAVO NA PRISTUP PODACIMA – Omogućen Vam je pristup svim Vašim osobnim podacima koje obrađujemo. Možete zatražiti i dobiti informacije o podacima koji su pohranjeni.

PRAVO NA ISPRAVAK – Ako su Vaši osobni podaci netočni imate pravo od nas zahtijevati ispravak podataka.

PRAVO NA BRISANJE („PRAVO NA ZABORAV“) – Vi kao korisnik (ispitanik) imate pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje Vaših osobnih podataka. Pošaljite zahtjev na našu e-mail adresu i podaci će biti izbrisani što je prije moguće, a najkasnije u roku 8 dana.

PRAVO NA OGRANIČENJE OBRADE PODATAKA – u pojedinim situacijama imate pravo zahtijevati umjesto brisanja ograničenje upotrebe osobnih podataka. U tom slučaju Vaši podaci bit će spremljeni ali neće do daljnjeg biti obrađivani.

PRAVO NA PRIGOVOR – Imate pravo na prigovor. Prigovor pošaljite na našu e-mail adresu.

PRAVO NA PRENOSIVOST – Imate pravo prenijeti podatke drugom voditelju obrade bez našeg ometanja.

PRAVO NA POVLAČENJE PRIVOLE - U svakom trenutku možete povući svoju privolu. Vaš zahtjev pošaljite na našu e-mail adresu.

PRAVO NA PODNOŠENJE PRIGOVORA NADZORNOM TIJELU - Izravno se možete obratiti nadležnom nadzornom tijelu.

Nadležno nadzorno tijelo u Republici Hrvatskoj:

Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP)

Martićeva 14

10 000 Zagreb

+385 (0)1 4609 999

azop@azop.hr

http://www.azop.hr 

PRAVO PROTIVLJENJA AUTOMATIZIRANIH POJEDINAČNIH ODLUKA - Imate pravo usprotiviti se donošenju automatiziranih pojedinačnih odluka. Automatizirano individualno donošenje odluke je donošenje odluke bez ikakvog ljudskog sudjelovanja.

PRAVO NA IZVOR OSOBNIH PODATAKA - Imate pravo znati kako smo došli do Vaših podataka.

 

PROVOĐENJE TEHNIČKIH I ORGANIZACIJSKIH MJERA ZAŠTITE

Osigurane su sigurnosne mjere u svrhu zaštite Vaših osobnih podataka. Podaci su zaštićeni od uništenja, gubitka i neovlaštenog pristupa. Kada je god moguće, koristi se pseudonimizacija ili enkripcija osobnih podataka.

 

PRIJENOS OSOBNIH PODATAKA TREĆOJ ZEMLJI

Vaše osobne podatke ne prenosimo u treće zemlje ili međunarodne organizacije.

 

KOLAČIĆI

Svi detalji o korištenju kolačića nalaze se u Izjavi o kolačićima na ovoj web stranici.

 

GOOGLE ANALYTICS

Prilikom obrade osobnih podataka, u nekim slučajevima (ako web stranica koristi uslugu Google Analytics) moguća je pohrana određenih podataka od strane platforme Google Analytics. Za više podataka pročitajte pravila privatnosti platforme Google Analytics.

 

POVREDA OSOBNIH PODATAKA

U slučaju povrede osobnih podataka izvijestiti ćemo Vas i nadležno tijelo za zaštitu osobnih podataka (najkasnije u roku od 72 sata).

 

PROMJENA PRAVILA O PRIVATNOSTI

Zadržavamo pravo izmijeniti i dopuniti ovu Politiku privatnosti u bilo kojem trenutku. Nismo dužni davati bilo kakvu posebnu obavijest. Zato Vas kao korisnike molimo da povremeno provjerite ovu Politiku privatnosti.

 

Ova politika privatnosti zadnji put ažurirana je 08. 08. 2018.